lördag 12 september 2009

En Lugn helg.....?


Lite av det vi fick med oss hem från Aspåker.....

Jo för så har vi tänkt i alla fall!! Små brudarna är här denna helg så det skulle bli en hemma helg med lite gräsklippning och sånt jox!! Fast det började redan igår så jag börjar där......Mormor och Sibban ville ha hjälp med att få hem en ny Tvättmaskin! De hade nämligen trasat sönder deras! De hittade ett bra Paket på Blocket och då råkade det ingå en Torktumlare! Så nu råkar vi ha torktumlare....jo för de hade ju redan en så vi fick låna den andra!! Vi kom lagom hem till sängdags!!

Ett av Almas kort från Hockeykvällen i Långshyttan!!

Sov perfekt lagom mycket i natt och va pigg i morse och åt frukost redan vid 8! Så skönt att komma upp i tid men ändå känna sig pigg och ut vilad!! Sedan bar det av mot Hedemora för Fotbolls träning för Klara och ett besök på Tippen för Magnus och små brudarna! Själv tog jag mig en promenad i solen!! Skönt!! Klara blev även tillfrågad om hon ville vara med och spela Match i morgon......självklart ville hon det fast först fick hon fundera lite!! Ja så i morgon spelar Klara sin första match med Hedemoras 00-or! I Avesta!

Ankorna som Isabel har införskaffat!!

Efter lunch så drog vi (jag och barnen) iväg till Isabel.....hon hade ju upplyst oss om att hon hade köpt två nya Djur! Och sedan ville vi ju kolla in nya golvet i stallet och så klart sno åt oss några Morötter!! Två fina ankor hade fått flytta in på Aspåker.......Så snygga så!!

Så här glada var vi när vi kört i två stora vagnar med HÖ!!

Isabel och hennes mor höll på att bära in hö som sedan skall vara till hästarna så vi hjälpte till för glatta livet och då kom minsann Isabel på att hon skulle passa på att hämta ett till lass så vi fick jobba lite mer!! självklart så gjorde vi det! De stora tjejerna fick så klart åka med på Hö vagnen.....


Tre Glada brudar på Hö vagnen!!

Vi fick gott om Lön kan man säga.....Tjejerna åt Morötter direkt från landet så de är helt oranga runt munnarna nu!! Massa lökar och lite annat jox fick vi också med oss hem.....snälla Isabel!
Självklart så fick vi se alla Djuren på gården fåren fick tjejerna mata lite så att de blev väldans sociala.......snacka om lättlurade!!
Fåren var så Mjuka......
Nu har vi ätit en smaskig middag med Fläskfile med Bacon och Klyftpotatis med lite av skörden från Isabel! Självklart stekte vi på några av Isabels lökar också! Känns extra roligt och gott när man får äta något riktigt när producerat!! Tack för det Isabel.......hoppas du inte klämmer i dig alla Plommon nu som jag svängde över med!!
Kan föresten också berätta att medans vi var hos Isabel så Klippte Pappan gräset här hemma.....och han hade lite tur i oturen kan man säga....han körde ner i Diket och välte med gräsklipparen och fick så klart den över sig.....men klarade sig väldigt bra!! bara ett lite Blåmärke strax under knät!! Tur för oss.......och Ja Sibban Gräsklipparen mår bra!!
Nu blir det en vända i soffan innan vi kryper till sängs!!
Ha det bäst-
Flodhäst!

1 kommentar:

Malin sa...

Hej
Vilken mysig helg ni har haft! Säg till nästa gång ni hälsar på Isabéll så kanske man får hänga på? Är du hemma ikväll eller på onsdag kväll? Jolin har tjatat om Alma och Klara och gungorna på er gård :). KRam MAlin