söndag 22 juli 2012

Resa dag ett.....

Utfärdar en varning för starka bilder.....
Igår morse tog vi oss upp tidigt och drog till Örebro och checkade in på Farfars Hotell!
De andra familjerna vi åker med kom lite senare och vi möttes och åkte till Gustavsvik och badade! Vi hade det jätte bra och solen värmde gött! Ända tills olyckan va framme och Alma dök i botten och....
Kom upp ur vattnet helt täckt av blod...hon hade en duktigt jack i pannan! Vi fick in henne till badets personal som snabbt va framme med nackkrage och tryckförband....
Alma sa direkt att hon ville åka ambulans....vilket personalen också tyckte! Ambulans kom och paketerade in Alma på brädan! Alma visst hela tiden vad som hände och talade om för ambulanspersonalen att hon sett det på Tv...112 på liv och död kan vara väldigt bra att se ibland konstaterade vi alla! :-)
Alma valde att Jag skulle åka med så jag fick gå och dra på mig kläderna....och hänga med!
Alma bad ambulanskillen att hon ville höra sirenerna och visst fick hon det....blåljus och sirenerna genom hela Örebro....ett barn med tänkbar nackskada är helt enligt reglerna! Alma pratade och skojade i ambulansen och tyckte det va ascoolt!
Inne på sjukan så tog de väl hand om oss! 4 stygn inombords för att ett stort blodkärl hade brustit....därav den stora mängd blod! Sen blev det 10 till på utsidan innan vi fick åka upp på röntgen...i en stor munk! :-)
Johanna som var Almas syrra va riktigt bra och hjälpte oss att duscha och tvätta håret som va stenhårt av allt blod.....och vi är jättetacksamma för att svensk sjukvård är så bra som den är!
Alma hade inga som helst fel i nacken och vi fick bli av med kragen och åka hem efter lite vila......
Vi avslutade dagen med de andra på en jättebra restaurang här i Örebro! Jensen Böfhouse! Dock fick jag äta gratis då kocken hade bryt i köket och kunde inte steka en medium biff åt mig.....fick välstekt två gånger....därav gratismaten....:-)
Nu drar vi vidare mot Göteborg!








2 kommentarer:

Annica sa...

Tur det gick bra, Alma verkar vara en cool tjej :)

Vida sa...

Verkligen tur att det gick bra, otäckt att läsa om även om jag via facebook visste att det gått bra.

Varmaste kramen från Liv