lördag 20 september 2008

Full fart kan man säga!!

Jaha då var det Helg igen och jag tycker att det går lite för fort på nåt vis!! Snart kommer det att vara Snö och Jul!! Vida-Liv skriver i sin blogg att man nog borde ta sig tid att Tanka Kraft i mellanåt!! Och det har hon så himla rätt i!! Undrar om jag gör det någon gång eller om jag bara kör på och snart brakar det? Nja jag vet inte riktigt......Jag blir ju så himla rastlös om vi inte har något alls planerat på helgerna men samtidigt så är det rätt skönt att inte ha något heller........svår ekvation!! Men jag kanske tankar lite kraft när jag åker iväg på handbolls träningarna eller när jag är ute på mina promenader! Har liksom inte funderat så mycket i dom banorna förrut! Borde man göra det? Inte vet jag.......vi får se, jag vet nog inte riktigt hur man gör!!
I veckan som varit har ju Magnus varit på Hälsoresa och fått lära sig lite viktiga saker om mat och dopamin och andra kluriga saker man bör tänka på för att ha en god hälsa!! Det hela slutade med att Magnus kom hem och skall nu börja äta Ottsjökockens gröt på mornarna och sedan äta lunch som Prins och middag som en kyrkråtta! Det är väl något för mig också antar jag!!

Igår när Magnus kom hem så hämtade jag och Tjejerna upp honom på Tågstationen i Krylbo för att sedan åka till Avestas äventyrsbad Metropoolen! Vi/jag hade även lurat med Familjen i Smedsbo på Badturne(Isak W ingick även i den familjen idag) och det var de som tyckte vi kulle pröva Avestsa bad och sagt och gjort vi gjorde det!! Ett nästan ny öppnat bad som var mysigt byggt och varma bassänger och skön temperatur i luften!! Det fanns en Magic Eye Rutchebana (lika Borlänge) som vi spenderade massa tid och ork i! Snabbt upp för trapporna för att sedan kasta oss utför kanan! Smedsbo Familjen hade goa Muffins med och vi tog vår Jättekanna med svartvinbärsjos med oss som vi fikade på!! Mummmms!! Efter badet var vi väldans hungriga så vi stannade till på Restaurang Älvan nere vid älven i Koppardalen! Mysig Restaurang men väldans lite folk! Undrar vart Avestaborna äter någonstans? Hur som så fick vi god mat och far och flyg med Manges hälsoresa!! Vi åt Plankstek för glatta livet medans barnen åt Grillspett!! Sent om sides så kom vi även hem denna dag!!

Dagen idag började klockan sju av väckarklockans vrål!! Japp ingen vidare sov morgon idag heller!! Jag skulle nämligen till Falun för att paddla med mina arbetskamrater! Jag och Pontus i samma kanot! Hur skulle det sluta!! Tänk om jag gjorde så vi vällte! Han hade dödat mig då, jag lovar! Men nervös som få som jag var så lyckades jag att inte välta den! Jag har ju paddlat ganska mycket i sommarstugan när jag var mindra så det borde sitta där i ryggmärgen någonstans!! Jag tycker att det gick bra, Riktigt bra faktiskt!! Fast jag fegade ur när vi kom till en vildfors där det Tränas och Tävlas i Forspaddling, då ville jag bära vår kanot istället! Jag tror nog att det var ett klokt beslut av mig!! Nästan lite väl moget tycker jag nu så här i efterhand.......Fegis helt enkelt. Men klok.
Vi tog oss i alla fall hela vägen ifrån Sundborn och ut i Runn och fram till jobbet! Härligt väder som Sjutton hade vi också! Solen sken varmt och gott på oss nästan hela tiden! Vi stannade även och Fikade på vår medhavda matsäck!! Snälla Pontus hade fixat Goa Mackor med Gustafskorv,Gurka och Tomat på åt mig. Till det serverades det Jordens godaste Hallonsaft! Bättre kunde det nästan inte bli faktiskt!! Tack snälla Pontus!
Sedan bar det Genast av iväg på dagens nästa aktivitet!!
Småfotbolls spelarnas Avslutning!!
Match mot alla mammor var det som gällde och barnen fick inviga sitt nya matchställ som vi investerat i!! Smedsbo mamman tog massa bilder som hon ska göra fina Diplom till barnen med!! Ska bli spännande och se bilderna!! Matchen mellan barnen och Mammaorna blev en jämn tillställning till en början men med lite bra Coach hjälp och en Riktigt bra Domare så lyckades Barnen vinna med klara 3-1! Segern var väl aldrig riktigt hotad men mammorna hade några vassa inslag ibland men barnen offrade allt för att det inte skulle rulla in några mer baklänges mål och Papporna var ett bra stöd till både barn och mammor!!

Efter matchen så serverade jag korv med Bröd till barn, syskon och några hungriga Pappor! Jag fick ett Väldigt bra presentkort av alla barnen på Alvas hus där jag sedan tidigare har sett en ljusstake jag vill ha! Två kommer jag att investera i!! Tack alla barn!!

Medans vi spelat vår match hade de stora Herrarna börjat spela sin sista Match för säsongen och jag och Tjejerna stannade kvar i Kiosken och sålde riktigt mycket denna match!! Sålde även korvarna med bröd som blev över från Barnavslutningen!! Det var riktigt Populärt med korv kan jag lova!! Kul va det också att Herrarna van sin match och därmed hela serien!! Grattis Husby Aik!! Efter matchen vart det Bartömmning i Kiosken och jag kan lova att killarna gillade det! Alla chips,chokladkakor, Mazariner och annat jox gick snabbt åt efter matchen!!
Trötta och Glada for vi sedan hemåt..............

I morgon så blir det lugnt........................ända till Kvart över ett då jag skall vara i Hedemora för att vara med och spela Handbolls match..........................ja jo jag råkade bli uttagen till matchen......hm jag som lagt va och allt......ja ja kul är det i alla fall! Sen blir det ju så klart gympa träning efter det så hela Söndagen går nog åt den också! Tur att det kommer en ny helg igen snart..........
Pontus i Paddlartagen!!
Kent och Daniel!
De som var bakom oss!
Goa Mackor!
Sov gott gott folk och glöm för Guds skull inte Tanka ibland!! Hur ni än gör......
Kram kram!!

1 kommentar:

Vida sa...

Om du mår bra och inte känner att du behöver tanka kraft så kanske det tom är så att du gör det omedvetet någonstans. Det handlar ju om att göra saker man mår bra av och får energi av och när man läser din blogg så känns det ju som om du är en livsnjutare och tar tillvara på guldkornen. Du kanske är en natural-talent helt enkelt :)

Ha det gott! Till helgen åker jag till Avesta faktiskt för att gå på bröllop (men vännen är från skåne men har hittat en hedemorakille att gifta sig med). Ska bli skönt att andas lite Dalaluft.

Ha det gott!

Vida