måndag 7 mars 2011

Vasaloppet!

Det är något speciellt att äta frukost och ha Tv:n på…..Ja vi har ju så nästan jämt men när det är Vasalopps Söndag så är det lite Extra speciellt! Även om nu inte Plex va med i rutan….utan bara på Telefon! Och som Traditionen säger så äter jag och Barnen Frukost och packar sedan in oss i Bilen och Drar mot Målet i Mora! Pappa Magnus är ju redan på Plats i Sälen som Chaufför till Pontus som åker och behöver lite Service efter vägen……

Vasaloppet11 008

Brinken på väg mot mål….

Nu har det gått och blivit så att de som är ute i spåret och servar Pontus hinner inte in till målet och ta emot honom där…..Men jag och Alla barnen va på plats i år!! Och vi hann så klart även se Segraren Jörgen Brink komma i mål….Fast jag tycker nog att det va Jerry Ahrlins tur att få gå först över Mål linjen…..men Icke sa Nicke, Jörgen kom ikapp och gick förbi….

Vi såg även vår Vän “Paddel Johan gå i mål och han gjorde som vanligt bra ifrån sig!! Hoppas att han uppskattade Magnus och hans Heja rop längs vägen!! Han placerade sig på plats 231 och tiden 4 timmar 34 minuter och nitton sekunder!! Bra jobbat Johan!!

Vasaloppet11 013

Johan på G….

Sen blev det då dags för den vi väntat på…. Pontus seglade in till i Mål på tiden 4.timmar 50 minuter och 30 sekunder och hamnade på plats 484!! Skitbra jobbat Pontus!

Vasaloppet11 016

Vasaloppet11 017

Vasaloppet11 018

Vi utfodrade så klart Pontus med lite Kexchoklad och pratade lite om loppet och Det hade visst inte varit några Toppen skidor han hade på Fötterna….Ja tänk att även en sådan Valla snubbe som Pappa Jörgen kan göra en Landslagsvallning…..Inte helt Tipp topp idag med andra ord….

Vasaloppet11 029

Per på ingång…

Medans vi väntade på Pontus och hans Duschande så Seglade även min sjukgymnast Pär i mål….han hade haft en tung dag och va inte alls nöjd…..hade stannat och fikat och tappat 500 platser….men han va nöjd över att han inte bröt i alla fall och det tycker jag också att han skall vara!! Man har ju bra och dåliga dagar…. En kexchoklad gjorde honom lite glad i alla fall!! Platsen 936 blev det för honom…..

Vasaloppet11 030

Super Frida!!

Handbollskompisen Frida seglade in på en kanon tid och såg väldigt nöjd ut och så klart gav vi även henne en Kexchoklad….Tiden 6 timmar 11minuter och 8 sekunder är ju fantastiskt!! Placeringen blev 81….Grymt Frida!!

Efter Dusch och lite snack med en annan Johan som vi också väntade på men fick lov att bryta så blev det mat på Restaurang…..Pizza trodde vi att det skulle bli men de hade visst slutat servera sånt så det fick bli Lövbit för mig…….och annat för övriga!! Och till sist hemfärd……en riktigt bra dag i Mora tycker vi nog att det blev…..Fast lite trötta då så klart! Nu laddar vi om för nästa års Vasalopp!!

Inga kommentarer: