måndag 11 maj 2009

Blogg gäst!!

Ja jag bad Anna J som fixat mycket av min möhippa om ett Gäst inlägg om Lördagen.......Tack Anna!!

Bilderna har jag fått av Anna i Smedsbo och det finns fler sägs det Det ska bli spännande att se dem.......Kvälls bilderna finns i en annan kamera och förhoppningsvis så kommer jag att få se dem tids nog.........

Lite tidigare än väntat brummar HD:n in med Anki bakpå. Alla brudar hade inte ens hunnit komma..typiskt. Mackan gjorde ett strålande jobb, försökte stanna till efter vägen, men vi vet att Anki kan vara bestämd om hon är på de humöret och Mackan hade inget att säga till om där. Men men, kidnappningen hade gått som den skulle och dagens hedersgäst hade anlänt. Men ett leende på hennes läppar och spänd av förväntan och nyfikenhet började Ankis MÖHIPPEDAG. Som vi alla vet är Anki inte den puttinuttigaste, flickigaste bruden som DÖÖÖR av genans om någon ser henne ostylad. Den här dagen skulle hon vara extra flickig/glittrig/rosa, så dagen tema blev..Prinsessa! Och som en sann prinsessas dag, startar alltså hennes med champagnefrukost.



Anki är laddad och tar sina uppdrag på fullaste allvar. Champagnen i hennes blod bubblar ikapp med hennes humör. Iförd Susanne Lanefeldt (vår gamla 80-tals gympaikon alá KNIIIIP) utstyrsel utför hon dagens uppdrag och aktiviteter galant och ibland med extra guldstjärnor i kanten. Att i dessa trikåer stövla runt bland folk på stan och på fullaste allvar fråga om de har en kondom eller ett par kalsonger hon kan få, utan att bli minsta generad är otroligt strongt gjort. Ett extra gott skratt fick vi oss när Anki stannade en mobilpratandes innekille i 20-års ålder och frågar om han har en kondom. Killen stannar, säger till sin samtalspartner att han ringer upp och svarar Anki med den klockrena kommentaren; "Vadå...är du sugen?"

Ett äktenskap kräver att du har enorm respekt för din partner. Samma sak gäller i Thaiboxning...dessa var orden som intruktören gav Anki innan dagens kanske hårdaste uppdrag började. Efter uppvärmningen fick "Mr Sandbag" känna på Ankis vassa högerkrok och när hon gick på de tunga gardet med sparkar, tror jag han hade fördragit att bli sparkad av Järvsöfax i jämförelse med Ankis roundhouse kickar. Passet avslutades med en riktigt fight, där Anki vevade efter den smått skräckslagne instruktören som flydde in i alla de fyra hörn denna ring hade, i hopp om att kunna skydda sig i väntan på gongongen. Vi som stod bredvid tyckte oss kunna glimta en för bruden framtida träningform som skulle passa henne som handen i...just denna boxarhandske kanske...




Då vår egen Tyson hade fått fyllt sitt energiförråd var hon välförtjänt av en helkroppsmassage. Tror att denna gjorde henne gott i väntan på dagens nästa uppdrag.


Som gammal Allsvensk målvakt var de ju självklart att hon skulle få visa om hennes gamla kvaliteér fortfarande fanns kvar. 4 straffar skulle räddas i halvtid på pågånde div 1 match. Anki fick själv utmana 2 manliga och 2 kvinnliga straffskyttar. Och här fick hon en stjärna i kanten, då hon faktiskt valde ut före detta fotbolls spelare istället för, till exempel, allas vårt fotbollsproffs Jennie, som var med i möhippegänget=) Nåväl, Anki såg chansen att få göra en riktigt spektakulär tv-räddning alá Ravelli och det blir svårt på en straff från Jennie kan jag lova;) Denna utmaning slutade 2-2, men visst fanns takterna kvar då hon kastade sig, likt en shimpans bland trädtopparna, mellan sina målstolpar.


Efter en lång dag krävdes viss uppfräschning av hela gänget och en ny glammigare utstyrsel för bruden. Källparksgatan och Jennie skulle vara värd för kvällens samkväm. Våra kurrande magar mättades med Borlänges stolthet vad gäller god mat, Broken Dreams. Anki blev stylad med rosa tyllkjol och en rosa/silvrig boa till den svarta toppen och leggings. En Tiara med matchande stenar fästes på hennes huvud och korkskruvarna fixades av vår egen frisör Ingan. Ett riktigt bra jobb, som vi senare kunde konstatera som kvällens BÄSTA också. (2 till möhippor var på Harrys..och vi hade den ÖVERLÄGSET snyggaste och mest stylade bruden, vilket vi var stolta över) I ett försök att överrösta varandra mer och mer ju längre kvällen gick, så steg ljudnivån och alkoholhalten likt en termometer inkastad i en sprakade eld. Att Jennies barn lyckades sova, trots att Pavarottis röst skulle hamna i skymundan i jämförelse med våra stämmor den sista timmen innan vi begav oss, är ett under. Vad diskussionsämnena handlade om förtäljer nog inte denna historia...men ni kan ju säkert själva tänka er...ett gäng "fruntimmer" som utsatte sina smaklökar för allt från vin och cider till starka prinsessnubbar=)

Harrys i Falun blev kvällens slutmål. Snygg som hon var, så praktiskt taget slet vakten in Anki och sa att han bjöd på entrén. Bomnedslag som hon va, så visste vakten, att denna brud drar folk!!!=) Med allas blickar riktade mot sig ägde hon såväl dansgolv som bar, denna glittrande, rosa prinsessa. Killar, vissa aningen unga kanske, kunde inte motstå Ankis charm då hon viftade med boan och rörde sig likt en magdansös. Men sin favoritdrink Tom Collins i handen minglade prinsessan runt bland arbetskollegor och vänner och bara njöt av sitt prinsessliv. Vi i gänget som var med under dagen hade en superdag och är stolta över att Anki bjöd på sig själv, mer än vad Monica Lewinsky gjorde till Bill Clinton för några år sedan, om det ens är möjligt;) Nu väntar bara den riktigt STORA dagen för blivande familjen Röhnisch. Och vi väntar med spänning och förväntan på den dagen. Kommer bli superskoj!!! Puss och kram på er alla som var med och gjorde Ankis dag så rolig!// Anna J

4 kommentarer:

Anna-Maria sa...

AH! Riktigt bra skrivet Anna! Var finns din egen blogg???

Anna J sa...

haha...jag har ingen..finns så många andra att läsa, så det räcker=)men de va skoj att få göra ett inlägg så här!

Annica sa...

Syyynd att vi var borta, hade varit kul att se dig på Harrys! :)

Ewa sa...

Härligt skrivet Anna och : vilken dag, Anki! Å så roligt ni måste haft :-)
Ha det toppen och lycka till med det svårstavade efternamnet ;-)